geweldige service

Hallo allen,

Recentelijk heb ik bij Cameranu mijn AutoFocus opnieuw laten afstellen. Dit omdat ik af en toe het idee had dat ik met 1 bepaald objectief af en toe de focus miste. Dit hebben hun professioneel gedaan, en kosteloos. Nu heb ik mijn camera daar zelf ook gekocht, en kom ik voor eigenljik alles ook wel daar. Ik had voor dit ook verder geinformeerd, maar dan was ik al gauw enkele tien tallen euro’s kwijt om de camera met objectief af te stellen en te versturen. Plus dat ik hem dan een aantal dagen kwijt zou zijn. Daar had ik geen zin in. Dus ben toch maar even te info langs geweest. En zonder probelemen hebben ze hem opnieuw afgesteld.

Hartelijk dank voor deze perfecte service CameraNU.

IK GA VLIEGEN !!! :)

Hallo mensen, gister jarig geweest, en heb als groot kado van mijn ouders en mijn zus een half uurtje vliegen boven de polder gekregen. Mijn goede vriend Marc van der Molen is piloot, en heeft de beschikking over een klein vliegtuigje. Deze kan hij relatief goedkoop huren van de vliegschool waar hij zijn opleiding heeft gedaan. Even tanken, en dan gaan we.

Aankomende dinsdag om 13:30 gaan we 🙂

Ik neem mijn Camera mee, en zal vele foto’s maken. Deze zal ik onder anderen hier bij plaatsen.
Ik heb er nu al zin in.

 

Jaja, Het is inmiddels achter de rug,

Ondanks dat mijn maag het niet heel prettig vond vond ik het FANTASTISCH. Een onwijs leuke ervaring die ik iedereen zal aanraden. Het toestel waarmee we vlogen was klein, en voor de foto’s een klein beetje krap. Maar ondanks dat heb ik geweldige foto’s van een perspectief die niet allerdaags is. Het vereist nog wel een klein beetje bewerking.

Om 13:00 uur waren wij op het vliegveld Lelystad en waren in het restaurant wat gaan drinken. Daar zagen we Marc aan komen in zijn les toestel. Nadat hij uit zijn vliegtuig was gekropen, en zicht bij ons gezelschap had gemeld. Waren we met de auto een klein stukje verder op het vliegveld naar ons leen toestel gegaan. Deze bleek vrijwel zonder brandstof te staan, dus hadden wij ook het genoegen dit toestel nog even te moeten vol tanken.

Dat is best lachen met zo’n kleine pomp 🙂

Daarna alle check lists doorlopen, en opstellen voor de start. Na een stukje te hebben getaxied stonden we aan het begin van de startbaan en kregen we start vrijheid. Voor zo’n klein toestel trekt hij nog vrij snel op, en al snel zaten we in de lucht. We stegen door naar zo’n 1100 voet (net geen 400m) en op deze hoogte zijn we vanaf het vliegveld over Lelystad, over de OostvaardersPlassen naar Almere gevlogen om dan een stukje over het water richting het eiland Pampus te vliegen.

Vanaf Pampus zijn we weer langs de dijk over de OostvaardersPlassen door gevlogen voor de juiste aanvlieg route voor het vliegveld. In dit laatste stukje mocht ik ook kort even het stuur vast houden. Dat vliegen is nog verrekte lastig. En in dat stukje schommelde het vliegtuig een stuk meer. Daardoor vond mijn maag het niet super leuk meer. Maar gelukkig waren we al snel terug op het asfalt van de landingsbaan. Nog even netjes alle papieren in orde maken en met een Camera Vol foto’s. Een voldaan en goed gevoel terug naar huis.

 

Eenmaal thuis aan gekomen hoorde we op de radio dat er vlak na ons een klein toestel op Vliegveld Lelystad is verongelukt. Dat was even schrikken. Maar gelukkig niemand bekends. Helaas is de piloot van dat toestel wel om gekomen.